WAAROM
MECHELEN

Laat je verleiden
door zoveel stedelijke charme en gezelligheid. Verrassend
en authentiek.
Zo is Mechelen!

Mechelen ligt in het hart van Vlaanderen, halfweg tussen Brussel en Antwerpen. Kom je met de trein, de wagen of het vliegtuig: Mechelen is voor iedereen makkelijk bereikbaar. Ook in de stad zelf ben je in een vingerknip van in het centrum aan het begijnhof of de groene rand, en dat allemaal te voet. Mechelen is een stad op mensenmaat!  

.

IN EEN VINGERKNIP

Over Mechelen

Wereldstad

IN ZAKFORMAAT

Je flaneert van de ene bezienswaardigheid naar de andere: alle hoogtepunten liggen op wandelafstand van elkaar. Onderweg kijk je je ogen uit. Historische gebouwen en smalle straatjes voeren je terug in de tijd, charmante horecazaken nodigen je uit om Mechelen te proeven. Mijmer gerust een stukje weg, want het centrum is autoluw en dus rustig. De Mechelaar begroet jou en geeft graag een woordje uitleg.

Citytrip

OP GEZINSMAAT

Combineer een duik in de stadsgeschiedenis met heel wat activiteiten waarvoor het hele gezin warmloopt. Je bezoekt één van de grootste speelgoedmusea van Europa, experimenteert in Technopolis, wandelt tussen de pinguïns in Planckendael of ontdekt de leukste plekjes van Mechelen in een kinderzoektocht. Laat je daarna eens goed verwennen in één van de kindvriendelijke hotels en restaurants, en sluit je bezoek af met een familieportret op de top van de Sint-Romboutstoren!