WAAROM
MECHELEN

Laat je verleiden
door zoveel stedelijke charme en gezelligheid. Verrassend
en authentiek.
Zo is Mechelen!

Mechelen ligt in het hart van Vlaanderen, halfweg tussen Brussel en Antwerpen. Kom je met de trein, de wagen of het vliegtuig: Mechelen is voor iedereen makkelijk bereikbaar. Ook in de stad zelf ben je in een vingerknip van in het centrum aan het begijnhof of de groene rand, en dat allemaal te voet. Mechelen is een stad op mensenmaat!  

.

IN EEN VINGERKNIP

Over Mechelen

Wereldstad

IN ZAKFORMAAT

Je flaneert van de ene bezienswaardigheid naar de andere: alle hoogtepunten liggen op wandelafstand van elkaar. Onderweg kijk je je ogen uit. Historische gebouwen en smalle straatjes voeren je terug in de tijd, charmante horecazaken nodigen je uit om Mechelen te proeven. Mijmer gerust een stukje weg, want het centrum is autoluw en dus rustig. De Mechelaar begroet jou en geeft graag een woordje uitleg.

Citytrip

OP GEZINSMAAT

Combineer een duik in de stadsgeschiedenis met heel wat activiteiten waarvoor het hele gezin warmloopt. Je bezoekt één van de grootste speelgoedmusea van Europa, experimenteert in Technopolis, wandelt tussen de pinguïns in Planckendael of ontdekt de leukste plekjes van Mechelen in een kinderzoektocht. Laat je daarna eens goed verwennen in één van de kindvriendelijke hotels en restaurants, en sluit je bezoek af met een familieportret op de top van de Sint-Romboutstoren!

Meer Mechelen

Voor pers en Trade
Visit Mechelen helpt journalisten met het vinden van originele invalshoeken. Ons team kent Mechelen als de beste en deelt die kennis graag met jou. Ook voor de ontwikkeling van reisprogramma’s en het verkrijgen van promotiemateriaal kan je bij ons terecht. Kortom: professioneel advies op maat.
Contacteer ons team: Naar pers & Trade

Voor individuele bezoekers
Zin gekregen om naar Mechelen te komen? In groep, met je familie of vrienden? Waar wacht je op? Start je Citytrip: Naar www.visit.mechelen.be

Voor groepen
Op stap met je vereniging, groep, school, … Mechelen heeft een breed gamma aan groepsactiviteiten. Ontdek het aanbod: Naar groepen

Contacteer ons

Heb je vragen over deze publicatie? Stuur een mailtje via onderstaand formulier, wij nemen snel contact met je op.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel Mechelen

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken door Mechelen

Op zoek naar iets wervelend? Bruisend? Actief? Ontdek hier wat Mechelen jou te bieden heeft.
Vul minimaal 3 karakters in.