BRUISEND
MECHELEN

Hippe cafés, unieke boetiekjes, ambachtelijke producten en desingwinkels. Mechelen heeft het allemaal! Vanuit de stadskern wandel je bovendien zo het groen in. 

Jonge Mechelaars vind je steevast op de Vismarkt.
Verover zelf een plekje op één van de vele terrasjes en geniet van het volk dat voorbij wandelt. Ze zijn onderweg naar trendy designwinkels, hippe koffiebars of de vele winkels in de bruisende Onze-Lieve-Vrouwestraat en omgeving. Je honger stil je in één van de leuke restaurantjes die de binnenstad kleuren.

WERVELEND
MECHELEN

Hippe hoekjes en gezellige plekjes

In Mechelen flaneer je zalig rustig door de winkelstraten.
De Bruul, IJzerenleen, Onze-Lieve-Vrouwestraat en omliggende straten vormen een bruisend winkelgebied. Grote ketens, miniboetieks en tal van speciaalzaken: keuze in overvloed en alles is binnen handbereik. Retro, design, ambachtelijke producten en leuke geschenkjes: voor ieder wat wils. Mechelen staat je goed!

MECHELEN
STAAT JE GOED!

Zorgeloos shoppen

Verken Mechelen vanop het water. Het drijvend Dijlepad voert je langs de charmante huizen aan de Dijle. Vooral ’s avonds, wanneer de rivier op haar mooist is en de lichtjes van de stad fonkelen, nodigt het Dijlepad uit voor een verrassende wandeling op het water. Of geniet van een ontspannend boot- of SUPtochtje op de Binnendijle.

OP EN LANGS
HET WATER

Mechelen Dijlestad

Wissel je een stadsbezoek graag af met een frisse neus? Even de fiets op of de stapschoenen aan? Mechelen combineert het beste van beide. Kronkelende rivieren en meren omarmen de pittoreske stad. Geniet van de parken en natuurgebieden in en rond het centrum waar ook de Mechelse gezinnen hun vrije tijd doorbrengen. Of verdwaal in de groene rand die Mechelen omringt. Het Vrijbroekpark en het Mechels Broek zijn één voor één verbluffende domeinen waar je uren zoet bent.

BLAUWGROENE
GORDEL

In de natuur